Sanovnik.bg»Съвети»Какво да пием за успокояване преди сън?

Какво да пием за успокояване преди сън?

Мариана В.Мариана В.
Джедай
451323
Какво да пием за успокояване преди сън?

Чрез съня тялото ни се се зарежда с нови сили, това е единственият момент от денонощието, когато и тялото и съзнанието ни са в покой. Въпреки това много хора не успяват да се наспят, а оттам и да си починат пълноценно.

Какво да направим, когато по една или друга причина сънят не идва? Не бързайте да посягате към сънотворните таблетки. Те са краен вариант, когато нищо друго не помага, и задължително трябва да бъдат предписани от лекар.

Как да извикаме съня, когато овцете и умората не помагат? Може да опитате да приспите организма си с помощта на подходящи напитки. Чаша топло мляко с щипка канела могат да затворят клепачите ви като с вълшебна пръчка.

Ако не сте почитатели на млякото, може да се опитате да примамите Сънчо със сок от череши. Сокът от череши е едно от най-добрите естествени сънотворни. Той има способността да увеличава нивата на хормона мелатонин, който е отговорен за регулирането на съня.

Изключително полезен и сънотворен ефект могат да имат някои билки, които може да консумирате под формата на чай преди сън. Опитайте се преди сън да изпиете чаша чай от мента или запарка от лайка. Сънотворно действа чаят от глог, който съдържа антиоксиданти, намаляващи нивото на холестерол и регулиращи сърдечната дейност.

Сънят няма да закъснее с чай от липа, настойка от пасифлора или валериан. Важно е да дадете време от няколко дни на билките, за да могат да започнат да действат. Ако безсънието и проблемите със съня се задълбочат, непременно потърсете консултация с лекар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 3
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати