Котките притежават ли свръхестествени сили?

Котките притежават ли свръхестествени сили?
Снимка: sanovnik.bg

Много вярвания има по отношение на свръхестествените сили на котките. Едно е сигурно – тези животни наистина притежават сили, които ние хората не можем да разберем. Вече е напълно доказано, че мъркането на котките действа терапевтично и подсилва организма, благодарение на своите вибрации. Даже вече и съществува и ново направление в медицината – фелинотерапия. Смята се, че освен да лекува, котката има способността отрано да предупреди стопанина си за евентуален пристъп на заболяването.

За много народи котката е свещено животно. Древните египтяни са почитали котките и дори при пожар първо спасявали котките. В миналото редица култури са почитали котките, но и същевременно са се боели от тях, защото са смятали, че малките писани имат връзка не само с отвъдното, но и с дявола.

Редица енергийни терапевти обаче смятат, че котката никога не би допуснала до своя стопанин енергиен вампир и негативен човек. Може би затова някои хора не понасят котките, защото тези животинки имат уникалната способност да усещат негативната енергия. Появата на зли сили ги плаши и ги прави агресивни. Котките са чувствителни към всякаква промяна в енергийното пространство.

Според някои митове котката живее едновременно в няколко паралелни свята, притежава девет живота и както всички знаем, влияе положително върху здравето. Смята се, че котката може да защитава дома от беди и несполуки.

Рейтинг

4.6
Общо 5 гласували
5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Иван Ташев
Иван Ташев
06.09.2017 16:01
Интересно ...
0
0