Какво символизират бенките на различните пръсти?

Какво символизират бенките на различните пръсти?
Снимка: sanovnik.bg

Смята се, че първи древните гърци са се опитали да тълкуват значението на бенките върху човешкото тяло. Те са гледали къде точно са разположени бенките, техният цвят, големина и форма, като за правилното тълкуване всичко това е било от голямо значение.

От Древността до ден-днешен се смята, че бенките по ръцете, пръстите и китките са сигурен знак, че техният притежател е много чувствителна личност. За него любовта е на първо място и е готов на всичко за човека, когото обича.

Бенките по пръстите показват, че тези хора са изключително верни и лоялни. Ето защо можете да бъдете сигурни, че хора с бенки на пръстите няма да простят предателство или лъжа.

Ако бенките се намират само на пръстите на лявата ръка, това означава, че техният притежател ще се радва на богатство и здраве, но също така означава, че понякога ще е склонен да преувеличава и за прави от мухата слон.

Когато бенките на дясната ръка преобладават, това е сигурен знак, че този човек е изключително добре възпитан и добронамерен, може да му се доверите, за което по-късно няма да съжалявате.

Бенките на показалеца говорят за известна фриволност и липса на дисциплина, както и хиперактивност. Бенките в тази област може да са индикатор за проблеми с черния дроб или проблеми с храносмилането.

Ако имате бенка на средния пръст, означава, че не сте от най-отговорните хора. Често взимате спонтанни решения, които може да ви докарат неприятности. Тя е индикатор да кардиоваскуларни проблеми и проблеми с нервната система.

Бенката на безименния пръст и знак, че нейния собственик никак не е суетен, но може и да означава ниско самочувствие, а може да подсказва и за проблеми със сърцето.

Хората, които бенки на малкия пръст на ръката, се намират в плен на собствената си суета, изпитват чувство на превъзходство спрямо останалите и дори не се опитват да го скрият.

Бенките на палеца подсказват за леност и липса на енергия и ентусиазъм за каквото и да е, както и са постоянни проблеми с близки и приятели.

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати