Защо спим на възглавници?

Защо спим на възглавници?
Снимка: sanovnik.bg

В наши дни всеки човек знае какво е възглавницата, но знаем ли откъде произхожда? Смята се, че възглавниците са се използвали още Древен Египет и Азия. Китайските възглавници често били изработвани от камък, порцелан или дърво, а по-късно започнали да се правят текстилни възглавници. Причината да спим на възглавница е само една – благодарение на нея тялото застава в поза, удобна за сън. Вече никой не може да си представи съня без възглавница.

Редица са хората, които обръщат много по-голямо внимание на матрака и купуват скъп такъв, а нехаят за възглавницата. Това не бива да е така, защото неподходящата възглавница може да наруши съня и да причини сериозен дискомфорт. Всеки човек трябва да избере най-подходящата за себе си възглавница.

Най-важните параметри на възглавницата са големина, пълнеж и форма. Имайте предвид, че изборът на възглавница трябва да зависи и от любимата поза – ако спите по гръб, най-добре е да изберете плоска възглавница. Ако спите на една страна или по корем, потърсете си подходящ анатомичен модел. Правилно избраната възглавница помага за пълноценна почивка и хубав сън.

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати