sanovnik.bg»Съвети»Защо не се подаряват часовници?

Защо не се подаряват часовници?

Rossi StoyanoffRossi Stoyanoff
Дарт Вейдър
2416
Защо не се подаряват часовници?

Подаряването на различни вещи между хората винаги предизвиква положителни емоции. Има някои неща, които е прието да не се подаряват, защото около тях витаят негативни теории. Именно така стоят нещата с часовника. Не е прието да се подарява часовник, защото се вярва, че той разваля отношенията между двама души. Според друго поверие часовникът отброява времето и скоро ще настъпи раздяла.

Затова много двойки избягват да си подаряват часовници един на друг, защото суеверието за раздяла е много силно. Има и поверие, според което човек, който не носи часовник, е по-щастлив. Най-мрачното вярване по отношение на часовника е, че той отмерва времето до смъртта на човека, който получава подаръка и така подаряващият всъщност напомня за този факт и дори му пожелава скорошна смърт.

В наши дни обаче, тези суеверия все повече намаляват и часовниците са желан подарък. Ако много се притеснявате, може да поискате от човека, на който ще дадете часовника, някаква символична сума пари. Това се прави все едно часовникът не е подарък, а се откупува от другия човек и по този начин той се откупва от лошата си съдба.

Много хора се възползват от тази възможност и получават красив часовник. Според някои хора, всъщност да се подаряват часовници между съпрузи е хубаво, защото така са по-свързани и няма да се разделят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
Общо гласували: 3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати