Как се правят магии с пентаграм?
How do they Cast Magic with a Pentagram?
sanovnik.bg»Съвети»Как се правят магии с пентаграм?

Как се правят магии с пентаграм?

MarianeMariane
Джедай
329112178
Как се правят магии с пентаграм?

При осъществяването на магически ритуали е задължително използването на магически думи, изрази, заклинания, както и употребата на различни символи, с които да се затвърди магическия ефект на произнесеното заклинание.

Един от най-използваните магически символи, който неотменимо присъства при правенето както на бяла, така и на черна и сива магия, е пентаграмът.

Преди пристъпване към правенето на магия обикновено се чертае кръг, в който се вписва пентаграм. Когато пентаграмът е обърнат нагоре, с негова помощ се правят бели магии, но ако символът е обърнат надолу - той се използва за черни магии, защото обърнатият пентаграм се смята за символ на Дявола.

Пентаграмът, чиито лъчи сочат нагоре, се считат за символ на взаимовръзката на всички неща. Затова и често може да чуете да наричат пентаграма безкрайния възел. Лъчите му символизират 4-те елемента плюс Духа или божественото начало.

Той се рисува, за да предпази онзи, който произнася заклинанието, като защитен амулет.

Още в древен Вавилон са рисували пентаграми, а в Средните векове с пентаграми са гравирали стените, вратите и леглата, за да отблъскват злите сили.

Както казахме вече пентаграмът се използва както за черна, така и за бяла магия. При изричането на бяла магия пентаграмът се използва за подготвянето на ритуал за универсална защита. Тогава онзи, който изрича заклинанието, трябва да застане в центъра му, като единият лъч сочи напред, а двата - назад, зад него.

И обратното - черните магове рисуват пентаграм, след което се обръщат към неговата дяволска страна и с лице към двата долни лъча изричат заклинания.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати