Как да пречистим помещение?

Как да пречистим помещение?
Снимка: sanovnik.bg

Хората имат способността да прехвърлят енергията върху вещите и жилищата, които обитават. Затова не е чудно, че в някои домове се чувстваме добре, докато в други още с влизането усещаме някаква потиснатост и враждебност.

Добрата новина е, че негативната енергия от помещенията може много лесно да се пречисти и да се трансформира в неутрална или положителна енергия.

Един от най-лесните начини да пречистите помещение е да извикате свещеник, който ще освети всички негови кътчета, ще го очисти от негативни енергии и зли сили.

Но ако не искате веднага до прибягвате до водосвет, може да се опитате и сами да пречистите помещението с наша помощ.

На първо място трябва да направите основно чистене на помещението, като се отървете от всякаква натрупана мръсотия и внимателно претърсите и отстраните предмети, донесени от хора, които не харесвате.

Претърсете добре за игли, забити в касите на вратите, мушнати под легла и дивани. Проверете внимателно дома си и изхвърлете всичко, което ви се струва не на място, старо или просто негативно.

За пречистване на помещението може да се доверите и на силата на растенията. Сложете в помещението парче дърво трепетлика, топола или люляк. Оставете го там, където, мислите, че е най-висока концентрацията на негативна енергия и след една седмица го хвърлете в течаща вода - река, бързей или водопад.

Опитайте да пречистите помещението и с помощта на царевични зърна. Разпръснете ги навсякъде из помещението, а сутринта преди изгрев слънце ги съберете и ги заровете в земята.

Друг ритуал за пречистване на помещението е с помощта на светена вода и църковни свещи. Ритуалът се извършва на 19-ия лунен ден. Тогава призори се събират стари, счупени и ненужни вещи, изхвърлят се на боклука, след което се видима светена вода и се поръсва цялото помещение.

Ръсенето започва от входната врата и се извършва по посока на часовниковата стрелка, като се набляга на ъглите на помещението. Когато се напръска навсякъде, се запалва църковната свещ и отново се минава през всички ъгли по посока часовниковата стрелка.

Щом свещта изгори, угарката ѝ се изхвърля в течаща вода.

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари