Какво символизира червеният конец?

Какво символизира червеният конец?
Снимка: sanovnik.bg

По-наблюдателните от вас сигурно са забелязали, че все повече хора носят червен конец, завързан за китката на лявата или дясната ръка. Най-често червеният конец е завързан около китката на бременни жени, малки деца, болни и др.

Традицията да се носи червен конец на китката срещу уроки и лоши очи е толкова стара, че никой всъщност не може да каже откъде произлиза. Според едни връзването с червен конец произтича от нишката, с която е бил вързан гроба на Рахил, втората и любима жена на патриарха на юдеите Иаков.

В наши дни гробницата на Рахил в Нетивот се посещава годишно от десетки хиляди жени, които страдат от безплодие и искат да се сдобият с така желаната рожба. Но християнската църква отрича тази традиция и други подобни ритуали, обявявайки ги за езическа.

От друга страна според Кабала червеният конец представлява мощен енергиен канал, който има способността да влияе върху съдбата и поведението на хората. Кабала повелява червената нишка задължително да се връзва на лявата ръка, защото защитава от негативната енергия, която по правило ни атакува отляво.

Традиционно червеният конец се връзва на ръката от доверен човек, който обичаме и му имаме пълно доверие. Нишката трябва да се върже с помощта на точно седем възела, като всеки от тези възли символизира определен бог.

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати