Sanovnik.bg»Съвети»Как се открива злато?

Как се открива злато?

MarianeMariane
Джедай
329112126
Как се открива злато?

Все още има много хора, които се прехранват от откриването на злато. Онези, които са добри в това, изкарват наистина сериозни пари, но златотърсачите ревниво пазят тайните си. Ние ще ви разкрием част от тях, срещу скромен дял от откритите самородни късове злато.

Обикновено златото се намира в рачни корита или долини, като наличието му се потвърждава от наличието на съвкупност от признаци. Препоръчително е да търсите в долини, през които минава река, дере, вада или малко поточе. Важно е да знаете, че златото е един от най-тежките метали и то върви по дъното на реката с т.нар. тежка фрикция (съвкупност от минерали и метали).

Златните находища се намират обикновено при коренни находища или стари наносни конгломерати.

За наличието на злато можем да съдим от т.нар. индикативни минерали - магнетит, кварц и др. Те подсказват, че това място е подходящо за търсене на злато. Но преди да запретнете ръкави и да хванете здраво лопатата, огледайте речните камъни. Търсете петна, които се образуват при окисляването на пирита. Петната са черни до ръждиви-оранжеви-жълти.

Търсете злато и в райони, където вирее полски хвощ. Той е водолюбиво растение, което се среща основно около естествени водоеми.

От важно значение при търсенето на злато е и сезонът. Обикновено в края на зимата и ранната пролет разсипи и различни свлачища се активират, което води до разместване на земните пластове и откриването им.

Ако не сте запалени по златотътрсачеството, може да се опитате да откриете злато, което някой, живял преди вас е заровил. За целта може да приложите дълбока оран на нива, за която има сведения, че се е намирала в район, който е бил гъсто населен в миналото. Свидетелство за това може да дойде от стари карти, наличие на културен пласт и открити археологически находки.

Все пак трябва да подчертаем, че откритото злато не ви принадлежи. По закон то трябва да бъде предадено в музей, а вие ще получите някакъв процент от левовата му равностойност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
Общо гласували: 5
52
43
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати