sanovnik.bg»Съвети»Защо не се убива богомолка?

Защо не се убива богомолка?

Защо не се убива богомолка?

Богомолките са страховити на вид насекоми, които са разпространени по целия свят. Тези буболечки са разпространени както в Южна Европа, Азия и Африка, така и в Австралия. Преди няколко десетилетия богомолки случайно са попаднали и на континента Америка и оттогава те се разпространяват и виреят и там, като при това се справят отлично.

Външният вид на богомолката, както и изключително странният и ужасяващ любовен живот са само две от причините за интереса към това насекомо. С издълженото си едро тяло, триъгълни очи и предни крака, сключени сякаш за молитва, богомолките предизвикват интерес, отвращение и разпалват въображението.

С богомолките са свързани и редица суеверия, сред които и това, че в никакъв случай не бива да убиваш богомолка.

Това поверие е особено разпространено в Италия, както и в някои части на Африка, където се смята, че не бива да се докосват богомолките, защото те притежават големи магически сили.

Друга причина, поради която не бива да убивате богомолка е, че те са всъщност предсатвители на застрашен вид. Всъщност свирепите войни в света на насекомите имат точно определена задача - да опазват градината от насекоми-вредители, като мухи, мравки и дори жаби.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо 4 гласували
5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати