Колко дни трае Пълнолунието?

Колко дни трае Пълнолунието?
Снимка: sanovnik.bg

Влиянието, което Луната оказва върху живота на Земята е забелязано още в най-дълбока древност. Именно по Луната и нейните фази хората са съгласували своето поведение и дейност.

В древността и до ден днешен се е смята за особено благоприятно всяко ново начинание да започва при растяща Луна, най-добре скоро след новолуние и да завършва при намаляваща Луна, малко преди следващото новолуние.

Пълната Луна или пълнолунието има особено значение в астрологията. Пред тази фаза на Луната тя е изцяло осветена от слънчевите лъчи, един вид светлината е надделяла над тъмнината, активността над пасивността. По време на пълнолуние Земята се намира между Луната и Слънцето, като при това Луната е максимално отдалечена от Слънцето.

Същинското пълнолуние продължава две дни преди и два дни след точната фаза на Луната. Смята се, че по време на пълнолуние емоциите са в своя максимум, подсъзнанието се възбужда, може да се появи безсъние, лунатизъм, бълнуване, повишена сексуалност и др.

След пълнолунието Луната започва да намалява, ето защо според мнозина по време на пълнолуние и след него е подходящо да се подложим на пречистващи диети, детоксикиране, отказване на вредни навици и др.

Рейтинг

5
Общо 4 гласували
5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати