sanovnik.bg»Съвети»Колко цветя се носят на погребение?

Колко цветя се носят на погребение?

MarianeMariane
Джедай
329112178
Колко цветя се носят на погребение?

В много култури по света изпращането на покойника с цветя е начин да му се отдаде почит и да се изкажат съболезнования на почерненото семейство. Но да донесеш цветя на погребение може да бъде и трогателен начин, по който да покажете на семейството на починалия, че не спирате за мислите за него.

Понякога самото присъствие на цветя, дори по толкова мрачен повод, може да бъде причина за почти неуловимо разведряване на обстановката и леко приповдигане на настроението.

Има няколко правила, с които трябва да се съобразявате, когато носите цветя за погребение. В България е прието при смъртен случай, при погребение да се носят четен брой цветя, защото нечетната бройка се свързва преди всичко с радостни поводи, с щастие.

В редица европейски държави и в САЩ обаче е прието хората да са подаряват едни на други четен брой цветя, като приемат че четният брой носи щастие и успех.

В тези държави при тъжни случаи се носят нечетен брой цветя. Особено изразено е това при грузинците, които смятат, че нечетният брой цветя трябва да предпази овдовялата половинка, да не последва починалия.

У нас е прието освен четен брой цветя, те да са в червени, бели или сини тонове. Допускат се и други цветове цветя, ако те са имали някакво специално значение за покойника приживе. Предпочитаните цветя по траурни поводи са карамфили, рози, лилии, хризантеми и др.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 2
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
04.06.2019 23:54
Neshto aktualno ne da kopirate ot drugi
5
1
Анонимен
Анонимен
04.06.2019 23:52
Mnogo prosg sait
3
1