sanovnik.bg»Съвети»Как да благодарим за пожелания?

Как да благодарим за пожелания?

Как да благодарим за пожелания?

Пожеланията са искрен поздрав, чрез който поднасяме не само своята почит и уважение към ближния, но и му отправяме своите искания за бъдещето.

Обикновено пожеланията се поднасят на специални поводи като рожден ден, имен ден, сватба или други празници. Те се отнасят най-често за здраве, благоденствие, любов, щастие, късмет и успехи. Силата в пожеланията е, че те синтезират искрената човешка емоция и я предават от един човек на друг. В този минимален, но забележителен жест, се корени уважение и почитане между хората.

Не по-малко важно от пожеланието, е благодарността. Изкажете своята признателност към полученото пожелание и да се отнесете с необходимата благодарност.

Как да благодарите за пожеланията?

На първо място, покажете своето уважение, като използвате обръщение. Обърнете се по името, прозвището или според роднинската връзка към човека, от когото получавате пожеланието. Използването на обръщение показва, че оценявате и приемате думите на съответния човек, и за вас той е важен.

На второ място идва думата „благодаря“, която е незаменима и изключително ценна за поднасяне в случай на трогателно и уважително пожелание.

На трето място, на пожеланието отговорете с пожелание. Когато ви поднасят искреност, позитивни емоции и любов, то няма нещо по-релевантно от това, да върнете жеста с поднасянето на същите приятни пожелания.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Maria Kostoff
Maria Kostoff
13.10.2022 11:17
Благодаря ;)
0
0