Зщо не се подаряват ръкавици?
Why Shoulnt Gloves be Given as a Gift?Zašto se ne poklanjaju rukavice?
sanovnik.bg»Съвети»Зщо не се подаряват ръкавици?

Зщо не се подаряват ръкавици?

Зщо не се подаряват ръкавици?

Подаръкът е класическият символ на уважение, любов и почит към даден човек. Той се изразява в предметна стойност или под формата на ласкав жест, с който да демонстрирате топли чувства.

Обикновено подаръкът се поднася на специален повод, който може да бъде празник, годишнина или друго значимо събитие. Често обаче изборът на най-подходящия подарък може да отнеме солидно време, прекарано в търсене и колебание. Макар че е всеобщо схващането, че има значение жестът, а не подаръкът, то е препоръчително да бъдете запознати с подаръците, които трябва да избягвате.

Един от подаръците, който не се препоръчва за подаряване на близък или познат, са ръкавиците. Една от причините е, че ръкавиците се приемат за символ на древни магически ритуали с негативно предназначение. Някои вярвания свързват ръкавиците с поверието, че хвърлената ръкавица означава дуел.

Още една причина ръкавиците да бъдат смятани за неподходящ подарък е, че те се свързват с отрицателна енергия. Вярва се, че подаряването на ръкавици означава да поднесете на някого предмет с негативно енергийно влияние.

Ако все пак получите за подарък ръкавица или друг неподходящ предмет, то това не е причина за притеснение. В този случай можете лесно да нарушите поверието, като се опитате да откупите своя подарък чрез монета. По този начин символично заплащате за своя подарък и той вече не носи отрицателно значение.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати