sanovnik.bg»Съвети»Какво значи да разсипеш ориз?

Какво значи да разсипеш ориз?

Какво значи да разсипеш ориз?

Суеверията са измислени от древните народи, за да обвързват различни явления, предмети или животни с определени значения и символики. По този начин те са успявали да си обяснят устройството на света и да предначертаят своята карта на бъдещето.

Оризът е познат любим продукт в света на кулинарията, но и символ, който още от миналото носи своите специфични житейски послания. Той буди асоциации с просперитет, благосъстояние, късмет и постигане на успехи. Оризът има позитивна символика, която обикновено означава, че предстои безгрижно и щастливо бъдеще.

Ето какво означава обаче разсипването на ориза:

Разсипването на ориза обикновено е ритуал, който се осъществява на най-красивия празник за двама влюбени души, а именно сватбения ден.

Историята на тази поличба се ражда още от древен Китай, където оризът е приет за свещена суровина и един от основните методи за поминък. Тъй като той е давал плодородие и късмет на китайския народ, то хората решават да го използват като средство за привличане на добър енергиен заряд.

В съвременния свят този ритуал обикновено продължава да се почита и след като двамата младоженци напуснат ритуалната зала, то те трябва да бъдат посипани с ориз.

Това е традиция, която има ролята да обсипе младото семейство с успехи, късмет, здраве и любов. Оризът им предава положителна енергия, която да им предначертае дълъг и щастлив семеен живот.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати