sanovnik.bg»Съвети»Какво значи, ако кихнеш?

Какво значи, ако кихнеш?

Какво значи, ако кихнеш?

Кихането е доста често срещан процес при всеки човек. Най-общо това е първична реакция на организма при сблъсък с дразнител. Този дразнител може да бъде прах, слънчева светлина, среща с различни бактерии, алергени и други.

От научна гледна точка, кихането може да се сметне за естествен механизъм на защита. Организмът го възпроизвежда при появата на неблагоприятен или дразнещ фактор. При кихането диафрагмата се задвижва нагоре към гърлото, при което гръдните мускули трябва да се свият така, че да направят място на излезлия от дробовете въздух. Гласовите струни се разтварят, затова и хората издават звук, когато кихат.

Далеч от науката и историята на кихането обаче съществуват догадки и поверия, свързани с кихането и какво може да означава то. Съществуват поверия, които обвързват кихането в определен час със специално предсказание за човека. Според някои от тях, ако кихнеш между 6 и 6:30 часа сутринта, това означава, че в живота си ще имаш ново приятелство. Ако кихнете между 6:30 и 7 часа, може да се тълкува като предвиждане за болест. Други интересни вярвания са свързани с часовете от 16:30 до 17 часа, когато се смята, че ако кихнеш, то имаш таен обожател. Между 17 и 17:30 часа, кихането се тълкува като очакване на гости. След 18 и до 18:30 часа е времето, когато се предвещава за бъдещи приходи.

Базирайки се на вашите собствени представи за живота, имате свободата да изтълкувате значението на кихането според това, на кое повече сте склонни да вярвате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати