Какъв е истинският облик на Ангелите пазители?

Какъв е истинският облик на Ангелите пазители?
Снимка: sanovnik.bg
Според християнската религия всеки човек бива пазен от ангел пазител. След кръщението на всяко бебе или вече пораснал човек ангел застава над главата му и го пази от злини и несполуки. Но дали това присъствие е реално или просто мит, с който да си обясним необяснимото? Дали над нас наистина има ангел пазител?

Според мен ангелите си имат много по-важна работа от това да пазят нас, хората. Според нечии теории ангелите дори ненавиждат хората, защото ангелите са синове на Бог, точно както ние, хората. Но всъщност Бог е обичал винаги повече нас за това ангелите са ни намразили и ни смятат за прости същества. Смята се, че природните явления са точно техни дела, за да пречистят малко по малко живите същества (нас по-точно) от лицето на земята.

Дали ангелите са поредния мит, свръхестествени същества или важна част от битието ни?
Защо щом толкова ни мразят, всъщност ни пазят? Дали по нареждане на Господ?
Какъв е истинския облик на ангелите и дали са реални те никой не може да отговори със сигурност, но не ви ли е било чудно за необясними случки или го смятате за щастлива случайност?

Рейтинг

4.3
Общо 3 гласували
5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
miglena
miglena
30.12.2015 16:19
Аз вярвам, че има ангели пазители. Според мен, когато някой близък до нас почине, частица от него и загрижеността му се добавя към облика на личния ни ангел пазител. Те са светли създания, които не изпитват омраза - те не знаят какво е това чувство. Не се притеснявай - енергията и тези същества са там, където трябва да бъдат и бдят над нас.
3
1
maria
maria
26.12.2015 13:16
Говориш за падналите ангели. Луцифер е привлякал много на негова страна, и са станалите демони, те мразят човека. Ангела обича човека, ангела е изпълнен с обич към Бога и към нас. Според мен информацията ти е много грешна .. Ангелите не ни мразят,те ни пазят от трагедии,демоните причиняват злини на човека. А природните явления са именно от демоните,започни да четеш неща,а не да говориш глупости..
А ангела как изглежда само чистите и достоините знаят.
8
8