Sanovnik.bg»Споделени Истории»Страх»Как да кажа на мама

Как да кажа на мама

Как да кажа на мама
Хора. . искам да споделя и моля ви за помощ, понеже оценките са честата причина за караници вкъщи. Момиче на 14 съм и съм 8 клас, ново училище и т. н. Уча във френската гимназия - френски език и до сега сме направили 2 теста. На първия имам 5, 25 а на втория 4. С мама имахме големи караници за петицата, а за тази четворка. . Върнаха ни ги днес и реших да не и казвам, но скоро ше има родителска среща и ще разбере, че съм крила оценката си. Още по-зле ще стане.

Утре ще и кажа, тя дори днес ме пита дали са ги върнали казах само, че не са. Мисля само за това, как да и кажа, то каквото и да кажа, ще вдигне врява, но по зле ще е ако крия още. Моля ви, кажете ми как да и кажа, така че поне да звучи по-добре. Много се притеснявам, езика е нов, понеже тя ми вика за всичко и казвах, че ми е лесен, иначе пак щеше да вика. А сега-4. Моля ви помогнете!
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 2
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (16)

Изпрати
анонимен
анонимен
02.10.2014 21:35
Как може да ви се карат за 5-ца не мога да разбера. Хубаво родителя трябва да е строг ама при някой семейства комунизма още е на власт :D Ти и покажи, че знаеш! Човек може и шестица да изкара, но да си е тъп като пън :D
1
0
Съмърсби
Съмърсби
02.10.2014 19:29
Подкрепям Спайс.
2
1
Боцман Уотсман
Боцман Уотсман
02.10.2014 19:28
Как да кажа на мама?
Е как? На френски разбира се.
12
1
Spice Dzh.
Spice Dzh.
02.10.2014 17:51
Да се караш за оценка е много тъпо в горните класове,особено при така тъпа образователна система.
Но както и да е.
Виж аз съм в 4та езикова и там сме(испанска-френска)паралелка.
Гледай да научиш максимално 8ми клас,защото по-нататък нищо особено няма да стане.
Лятото си преговаряй езика(в смисъл да не губиш форма)Учи си думите и се стегни за това.

Нооооооооооо!

Четворка....голяма работа!В 9ти клас изкарах 3 на тест,а накрая завърших с 6.Голям прас.

Оценките не са критерий за това колко богат и успешен ще си в живота.

Но ето ти отговора на въпроса,това бих направил аз в твоята ситуация:

-Не си казала така или иначе,затова просто си трай до родителската среща и се надявай да не кажат оценката.


-Ако е възможно,кажи и преди родителската,ако те е страх.

Но честно казано най-добрия вариант е да си признаеш,иначе става по-лошо.От личен опит ти казвам.Една 4ка-ще го преживееш,като наказание или караница.
5
0
изпарител
изпарител
02.10.2014 16:44
Ще пръдна!!!
1
3
Аби
Аби
02.10.2014 15:37
Хубаво е родителите да се отнасят сериозно към образованието на децата, но има и такива които изпадат в крайности, което само може да навреди.За мен не е нормално да ти се карат за оценка 5.25 Не знам, какъв съвет да ти дам, само не вземай всичко прекалено навътре.Един ден ще завършиш и ще станеш самостоятелна личност и тези притеснения, които си имала ще ти се струват смешни.Късмет!
2
0
****
****
02.10.2014 15:19
Трябва да се запознаеш с Достоевски и "Престъпление и наказание". След това вече ще си няколко пъти по-умна и ще станеш много вървежна, след като ти се одаде шанса да го приложиш в реалността.
0
1
Антоанета Хинова
Антоанета Хинова
02.10.2014 14:10
При нас в немската гимназия в Ловеч съучениците ми имаха по 8 двойки само на контролни по немски първия срок, отделно на устно изпитване, но после се отлепиха от дъното , стабилизираха се и след години в Германия немците са се обръшали да чуят от тях чист немски език. Френският пък е още по-труден за писане. Тези текущи оценки не означават нищо. Бажно е накрая да си вземете изпита и да продължите. За всяка професия езика е необходим, но не заменя професионализма.Във Франция приемат за студенти и завърщилите френски гимназии с нисък успех , без предварителен изпит.Успокойте майка си, че вие сте направо отличничка в сравнение с огърлиците от двойки на други ученици в подготвителния клас. Вие мислете за вашето бъдеще. Ако ще бъдете юрист, започнете да учите и латински език.С една дума, нормално е да имате такива разнообразно оценки по чужд език, даже са високи, за човек без предварителна подготовка.
Поздрави от Ловеч, Антоанета
0
0