sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Подобрете вашата памет със самохипноза

Подобрете вашата памет със самохипноза

AdminAdmin
Дарт Вейдър
669356
Подобрете вашата памет със самохипноза
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

В нашият забързан живот биваме постоянно затрупвани с нови неща и е необходимо да разполагаме с по-добра памет, за да можем да си спомняме всичко. Учениците се нуждаят от по-добра памет за учене и взимане на изпити. Повечето хора се нуждаят от по-добра памет, за да бъдат добри в своята кариера и да могат по-добре да си спомнят нови важни факти. Въпреки това, повечето хора са затруднени при припомнянето на нови факти и идеи. Проблемите с паметта обикновено се увеличават с възрастта, но съществуват и други фактори, които нарушават нашата способност за помнене, като депресия, стрес, умора, проблеми с концентрацията. За щастие, съществуват няколко начина за подобряване на паметта, като използване на мнемонични способи и хипнотерапия .

Мнемоничните способи са полезни техники за запаметяване. Те се появяват под формата на думи, картини или други асоциации, които помагат да се направи връзката между информация и понятия. Съкращенията са популярни мнемонични способи, при които се оформя една дума с помощта на първите букви от думи, части от фраза или име.

Акростиховете са много подобни на съкращенията. Те са полезни за запомняне на подредени списъци или последователност от събития. При акростиховете използваме първоначалните букви, срички или думи от изречение, за да си припомним друго съобщение.

Друг известен мнемоничен способ е известен като „Метод на Лоци”. Този метод е бил използван в древни времена за запаметяване на речи. При тази техника, информацията се свързва с визуални знаци по път. Първо е необходимо човек да си мисли за физически маршрут, който познава добре, като например пътя до дома или до работа. След това е необходимо да си представи, че се движи по този определен маршрут, както и да идентифицира конкретните обекти, покрай които преминава. Всяка забележителност ще съответства на нещо, което човек иска да запомни. След като е установил своя път и забележителностите, е необходимо умствено да се асоциира някаква информация с всяка забележителност.

Друга техника за запаметяване е метода на разделяне на части. Този метод е от полза при запаметяване на поредица от числа, като телефонни номера, дати, както и номер на социалната осигуровка. Използването на този метод е свързано с разделяне на голямо количество информация на части, които са по-лесни за обработка и запаметяване. Може също така да се групира информацията в категориите, за да може да се припомни по-сложна информация.

За успешно формиране на паметта, е необходимо човек да се концентрира върху това, което има нужда да научи наизуст за няколко секунди, за да обработи информацията. Необходимо е да се елиминират различните разсейващи елементи от околната среда, които отклоняват вниманието от това, което трябва да се запомни. Може също да се запише определена информация, да се прочете на глас и да се направи опит за използване на всички сетива, когато се изучават нови неща.

Стресът може да намали способността на човек да се фокусира и запомни информация, поради това е необходимо да остане спокоен. Въпреки че триковете за запомняне са полезни, стресът и липсата на фокус са основните причини, поради които хората са засегнати от проблеми с паметта. Ако тревожността и проблемите с концентрацията са причината за проблеми с паметта, може да се използва хипнотерапия за подобряване на паметта. Паметта ще се засили чрез комбиниране методи и техники за запомняне и хипнотерапия.

Хипнотерапията и техниките за запомняне помагат да се подобри паметта чрез повишаване на информираността, така че никога да не се забравя информация, като например къде сте оставили ключовете или портфейла. Хипнотерапията може да помогне на човек да се справи със стреса, като нервност по време на изпит или представяне по време на работа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати