Странното изчезване на Дороти Форстийн

1 от 3 Снимки

Понякога най-големите мистерии идват от най-неочакваните места. Нашата история започва през 1944 година във Филаделфия, Пенсилвания, в семейството на Дороти и Джулс Форстийн. На пръв поглед едно нормално семейство, отглеждащо трите си деца.

В една студена януарска вечер Дороти решава да остави малчуганите при приятелка, за да отиде на пазар. След като е купила всичко нужно, тя се прибира по тъмните улички. Нищо не предвещава какво ще се случи след малко.

Кварталът, в който семейството живее, е спокоен и сигурен, но точно тази вечер някой дебне в сянката на нощта. Дороти започва да разтоварва покупките, когато е нападната в гръб. Следва жесток побой над младата жена. Някой от съседите чува шума и се обажда на полицията.

Патрулът, който пристига на място, открива Дороти в безсъзнание, свита на пода и с множество наранявания, включително счупени челюст и нос. Впослествие тя е разпитана, но не успява да даде никакво описание на нападателя.

Полицията не открива и никакви следи от влизане с взлом, нищо не е откраднато, отпечатъци също липсват. За престъплението няма заподозряни до ден днешен, никой не сигурен дали то е свързано с това, което следва.

Минават няколко години и макар Дороти да се възстановява напълно от физическите си травми, тя и съпругът ѝ не успяват да преодолеят напълно стреса от инцидента. Тогава се случва нещо, което оправдава страховете им.

На 18 октомври 1949 година Джулс излиза за работа, 19-годишната им дъщеря отива на среща с приятели, а в къщата остават Дороти и двете по-малки деца.

Около полунощ съпругът се прибира вкъщи и заварва къщата празна. Качвайки се на втория етаж, той открива децата, които са се скрили в спалнята и повтарят само едно: Мама изчезна!

Според 9-годишната им дъщеря Марси децата се събудили от странен шум. Щом станали, за да проверят какво се случва, видели непознат, облечен в кафяво яке и шапка, който носел на рамо безжизненото тяло на майка им.

Момиченцето твърдяло, че попитало мъжа какво прави, а той само го потупал по рамото и му казал: Връщай се в леглото, мама беше болна, но сега всичко ще бъде наред!

След това излязъл от къщата и заключил вратата след себе си. Това е последният път, в който някой вижда Дороти Форстийн.

В дните след това последвала акция на полицията, проверени били всички болници и морги. Информацията била разпространена във всички полицейски участъци в страната, но без резултат. Почти 70 години по-късно все още никой не знае със сигурност какво точно се се случило в онази нощ.

Макар и историята да е с широк отзвук в първите дни, странен факт е, че тя бързо е покрита от медиите. В момента е трудно да бъде намерена каквато и да е информация около случая.

Разследващият журналист Трой Тейлър казва, че историята е била прикривана десетилетия и когато самият той пише статия за нея в сайта си през 2003 година, получава писмо от семейство Форстийн, които молят информацията да бъде премахната. Това се случва и с още няколко сайта, които публикуват неговия материал.

Този детайл от мистерията и почти толкова интригуващ, колкото и самия случай. Защо някой се опитва да потули тази история след толкова много години? Дали наистина тези писма са изпратени от семейството? Трудно е да се каже, но поне знайте, че ако тази статия изчезне, то има причина това да се случи!

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари