НЛО: дезинформационната епидемия! Как да различим истината?

Извънземни

Фактите накратко: Движенията и организациите, занимаващи се с НЛО-тематиката, имат дългогодишна история на инфилтриране от правителствени агенции с цел разпространяване на дезинформация. Това поставя всеки, за когото темата НЛО е интересна, пред един основен въпрос: как да определим кое е истина и кое би могло да е подвеждаща информация? Има отдавнашна дезинформационна и умишлено осмиваща кампания относно НЛО и извънземните феномени - които могат да бъдат и свързани, и отделни явления. Това е добре илюстрирано от първия директор на ЦРУ Роско Х. Хиленкотър - през 1960 г. Ню Йорк Таймс, цитира негово твърдение, че зад кулисите високопоставени офицери от Военно-въздушните сили са сериозно обезпокоени от НЛО, но официалната политика е чрез осмиване на темата на гражданите да бъде внушено, че неидентифицираните летящи обекти са безсмислица.

Роско Хиленкотър е един от близо 1000-та бивши високопоставени правителствени служители, които "надуват свирката" за това, което наистина се случва. Следва друго сериозно изявление, този път от Виктор Марчети - бивш асистент на заместник-директора на ЦРУ. Ние действително сме били обект на контакт - вероятно дори сме били посещавани - от извънземни същества. Но правителството на САЩ, в тайно споразумение с други земни правителства, е твърдо решено да запази тази информация в тайна от обществеността. (Second Look, Volume 1, No 7, Washington, DC, May, 1979).

Свидетелствата от очевидци обикновено биват смятани за несериозен материал, но когато идват от стотици, ако не и хиляди хора от цял свят и са подкрепени от фото- и видеоматериали и радарни данни, те се превръщат в нещо, което - особено в днешни дни - не може да бъде отречено или покрито. Ето защо не беше изненада, когато правителството на САЩ пусна видеозаписи на няколко неидентифицирани летящи обекта чрез To The Stars Academy и освен това призна за възстановяване на материали от тях. В интернет можете да прочетете последните новини относно основните движения за разкриване на НЛО, които са в ход в момента и да намерите повече информация за това.

НЛО

Да, там имаше разбити апарати и възстановени тела - д-р Едгар Мичъл, астронавт от Аполо 14.

От всичко, изложено по-горе, личи, че "официалната кампания за поверителност и подигравка" вече не е актуална. Вместо това сме свидетели на обръщане и на темата сега се дава голяма гласност в мейнстрийма - както и трябва.

Според Ричард Долан, изследовател и историк на НЛО, информационното поле сега изобилства с редица надеждни, проверени сигнали, документи и други данни и информация, и в името на достоверността е най-добре да се придържаме именно към информация от такива източници, когато представяме темата пред широката общественост. Той дава за пример няколко НЛО организации, като MUFON, които имат своите корени в армията.

Извънземното от Розуел

НЛО: дезинформационната епидемия! Как да различим истината?

Оказва се, че много обществени групи - изследователи на НЛО, имат своите корени в разузнавателната общност (това е особено важно, ако разгледате Откровенията на Ричард С. Доти).

Получава се обаче главоблъсканица - можем ли изобщо да вярваме на всички тези "официални източници"?

Можем ли да вярваме на каквито и да било "разкрития" за НЛО, идващи от правителствено контролирани учреждения? Как можем да очакваме някаква истина от мейнстрийма? Понякога информацията идва от хора с необикновени способности, резониращи с проучванията и преживяванията, които много други също са имали.

Марс

Ричард Ц. Доти е бивш специален агент от отдел Специални разследвания на Военно-въздушните сили на САЩ. Той е един от стотиците с потвърден бекграунд, говорещи по темата. Неотдавна той осигури серия заглавия в медийни организации като The Telegraph, Huffington Post и The Guardian, когато заяви, че е бил натоварен със задачата да фабрикува фалшиви документи и да захранва с дезинформация гражданските организации, изследващи НЛО. Той е бил инфилтриран в UFO awareness and activist groups, със задача да разпространява дезинформация в мрежите на организациите - още един пример какви дезинформационни кампании организира правителството. Днес Доти има публикувани множество книги и дадени няколко интервюта, с които категорично заявява, че според него ние не сме сами.

Освен да разпространява лъжи, за да опази в тайна истината, в задълженията му влизало и и да набавя и събира информация за НЛО от други държави - нещо, което световните разузнавателни агенции правят от много години. Като пример Доти прилага документ, показващ оперативен интерес на ЦРУ към среща между правителствата на Китай и Русия преди години - разузнавателната агенция вярва, че срещата е била с цел обмяна на информация - видео и фотодоказателства за НЛО.

Това повдига въпроса Наистина ли днес нещата са променени? В наши дни няма недостиг на истории и информация от хора, които са разполагали с изключителни възможности и все пак не представят доказателства в подкрепа на това, което твърдят, че са. Чуват се и мнения, че много от тези хора може да са с промити мозъци, програмирани да разпространяват дезинформация - но дори поддръжниците на тези подозрения не отричат, че други хора с подобен бекграунд може пък да са надеждни свидетели. Така че - кой в действителност знае?

Извънземно

Основният смисъл си остава същият: ние имаме повече от достатъчно информация и истории от хора, на които може да се има доверие, както и информация от контактьори, хора, които са били отвличани от НЛО и хора с други подобни преживявания, така че това е един добър начин да сме информирани, избягвайки дезинформацията.

В крайна сметка просто трябва да направите свое собствено проучване, да мислите критично и да почувствате какво резонира с вас. Можете също да се доверите на собствените си преживявания, ако сте имали такива - това най-вероятно би повлияло на усещането ви за определени неща. Времето, прекарано в проучвания, и количеството поета и отсята информация също допринасят за развиване на един вид инстинкт, вътрешен усет за това кое е вярно и кое - не.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати