Експериментът Филаделфия - истина или измислица на лунатик

Експериментът Филаделфия

Експериментът Филаделфия е една от най-големите мистерии, свързани с американската армия, сравнимо единствено с тайнствената зона 51.

Става дума за секретен военен експеримент, проведен в разгара на Втората световна война. Според източници на американския военноморски флот учени успяват да телепортират огромния боен кораб, клас разрушител - USS Eldridge, от Филаделфия до Норфолк.

Разбира се, повечето хора вярват, че експериментът е или измама, плод на тогавашната пропаганда, или думи, излели от устата на лунатик. Има хора, най-вече любители на историите на конспирацията, които все още вярват, че експериментът в действителност е бил успешен, а американското правителство дори и днес се опитва да го прикрие, за да има предимство пред съперниците си на световната геополитическа сцена.

Експериментът Филаделфия се провежда през октомври 1943 г. в Норфолк, Вирджиния, въпреки че за него се разчува десет години по-късно. Според разкази на моряци, били на борда на друг разрушител - SS Andrew Furuseth, USS Eldridge изведнъж се появил във водите на Норфолк. Малко преди това по радиочестотите на американския флот се разпространила новината, че корабът е изчезнал край водите на Филаделфия.

Според моментално разпространилата след това легенда имало нещо много нередно на борда на USS Eldridge, щом пуснал котва в пристанището на Норфолк. Някои от мъжете на борда му били изчезнали по време на пътуването. Други били полудели. Някои останали невидими и след това възвърнали формите си. Имало и останки на моряци – разтопени и размазани на различни места в кораба.

Според любителите на теорията на конспирацията именно поради тази причина тази невероятна технология не се използва днес.

Повече гласност за експеримента дава Карл Алън или, както го знаели колегите му във флота, Карлос Алиенде. Карлос бил на борда на SS Andrew Furuseth, когато в Норфолк се телепортирал USS Eldridge. Според Карлос телепортацията станала възможна благодарение на Обединената теория на полетата на Айнщайн. Алиенде твърдял, че великият учен е негов личен приятел и му е споделил за предстоящия експеримент.

Разбира се, мнозинството от хората отхвърлили разказите на Алън и го обявили за лунатик. Има обаче множество теории, които подкрепят думите му. Повечето смятат, че телепортацията е станала възможна благодарение на някоя от засекретените теории на Айнщайн, а според други – благодарение на извънземна технология, с която американската армия се сдобила от катастрофирало НЛО в пустинята на Невада.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати