Коя е мистериозната дама, наречена бабушка, на убийството на Джон Кенеди?

Убийството на Кенеди

Бившият американски президент Джон Ф. Кенеди бе убит през ноември 1963 г. Далас, Тексас. Местен комунист на име Лий Харви Осуалд го прострелва от сграда, разположена от другата страна на улицата, по която преминаваше колоната автомобили.

Срещат се обаче редица конспиративни теории, които твърдят, че освен Осуалд е възможно да е имало и втори стрелец. Той е бил позициониран на малък насип, известен с прозвището Тревистата крепост.

Хората, присъстващи на убийството, виждат какво се случва – някои малко по-добре от други. Сред тях е и най-обсъжданият свидетел от инцидента, който никога досега не е бил идентифициран – бабушка. Това е псевдоним на неизвестна жена, пряк свидетел на убийството на президента Джон Ф. Кенеди през 1963 г. Предполага се, че е снимала случилото се на Делай Плаза в Далас, в момента в който Кенеди е бил прострелян. Прякорът и идва от забрадката, която носи, подобна на шалове, носени от възрастни рускини.

Джон Кенеди и Джаки Кенеди

Няколко снимки ясно показват, че тази жена използва нещо като камера, поставена пред лицето ѝ, сочейки директно към ескорта на президента в момента на стрелбата. Тя се намира близо до улицата и има изключително подходяща гледка за заснемане на всички събития около престрелката. Жената се появява и в няколко други снимки, но никога достатъчно ясно, за да може да бъде разпозната.

Официалните разследващи органи са били заинтригувани от факта, че жената е била много близо до стрелбата. Освен това снимките доказват, че вместо да избяга от звука на изстрелите, както много хора са постъпили, бабушка е продължила да снима шествието. Учудващо е, че въпреки множеството ясни снимки на жената от този ден, никой все още не е успял да я разпознае.

Убийството на Кенеди, Бабушка
Снимка: SC Videos/ YouTube

Какво се е случило с мистериозната бабушка, която е била забелязана и на снимките, и във филма за убийството на Кенеди?

Като се има предвид колко близо до колоната с коли е била тази жена със забрадка на главата, нейният филм може да предложи безценни доказателства, ако бъде открит.

Проблемът обаче е, че бабушка и нейният филм изведнъж изчезват от историята.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати