Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Карма и Съдба»Каква карма ви носи непрекъсната критичност

Каква карма ви носи непрекъсната критичност

Антония Р.Антония Р.
Джедай
2k731
Каква карма ви носи непрекъсната критичност

Според закона на кармата придобиваме качествата на хората, с които сме заобиколени. Ако непрекъснато критикувате някого, придобивате качествата, които не харесвате, а ако хвалите, придобивате качествата, които харесвате.

Ето защо и психологията и различните религиозни учения казват повече да хвалим, отколкото да критикуваме. В противен случай неприятните неща, за които непрекъснато говорите, ще станат неизменна част от ежедневието ви.

Психолозите са забелязали в своите изследвания, че постепенно придобиваме качествата на хората, за които мислим и говорим. Така може да променим закона, по който действа кармата с критиката.

Заобиколете се с хора, които ви провокират да правите комплименти, и около тях мислите позитивно. И стойте далеч от хора, които изваждат наяве завистливата и злобната ви страна.

Всеки човек може да бъде в еднаква степен добър и зъл, като зависи изцяло какви хора са около него. Ако ви е по-трудно да кажете нещо хубаво за компанията си в момента, намерете си нова компания.

Психолозите препоръчват да говорите с успешни и позитивно настроение хора, защото те ще ви насърчават да изваждате силните страни на характера си.

В критиката няма нищо лошо, ако съветът ви е искан, но ако критикувате, без никой да ви е питал, рискувате да се превърнете в човека, от когото най-много се страхувате.

Вижте още:

- Как да изчистим лошата родова карма;

- Кармични уроци;

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати