Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Карма и Съдба»Каква карма ви носи непрекъсната критичност

Каква карма ви носи непрекъсната критичност

Антония Р.Антония Р.
Джедай
2k732
Критичност и карма

Според закона на кармата придобиваме качествата на хората, с които сме заобиколени. Ако непрекъснато критикувате някого, придобивате качествата, които не харесвате, а ако хвалите, придобивате качествата, които харесвате.

Ето защо и психологията и различните религиозни учения казват повече да хвалим, отколкото да критикуваме. В противен случай неприятните неща, за които непрекъснато говорите, ще станат неизменна част от ежедневието ви.

Психолозите са забелязали в своите изследвания, че постепенно придобиваме качествата на хората, за които мислим и говорим. Така може да променим закона, по който действа кармата с критиката.

Заобиколете се с хора, които ви провокират да правите комплименти, и около тях мислите позитивно. И стойте далеч от хора, които изваждат наяве завистливата и злобната ви страна.

Всеки човек може да бъде в еднаква степен добър и зъл, като зависи изцяло какви хора са около него. Ако ви е по-трудно да кажете нещо хубаво за компанията си в момента, намерете си нова компания.

Психолозите препоръчват да говорите с успешни и позитивно настроение хора, защото те ще ви насърчават да изваждате силните страни на характера си.

В критиката няма нищо лошо, ако съветът ви е искан, но ако критикувате, без никой да ви е питал, рискувате да се превърнете в човека, от когото най-много се страхувате.

Вижте още:

- Как да изчистим лошата родова карма;

- Кармични уроци;

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати