Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Езикът на тялото»Как да разпознаем социопатите около нас

Как да разпознаем социопатите около нас

5 от 5 Снимки

5. Не познават разкаянието


Не на последно място, на хората с това психическо разтройство им липсва абсолютно всякакво разкаяние. Те не могат да разберат, че с действията си са разстроили някого.

След поредния домашен скандал или такъв в офиса може би си мислите, че сте обградени от социопати и само вие сте нормален. Но за да попадне човек в тази категория, трябва да отговаря на определени условия.

Техническият термин за социопатията е антисоциално разстройство на личността. Това е състояние на психично здраве, подобно на нарцистичното разстройство. Хората, които имат антисоциално разстройство на личността, постоянно пренебрегват понятията правилно и погрешно и чувствата на другите. Те са сурови, импулсивни и понякога дори агресивни. Може би най-лошото от всичко е, че не показват никакво угризение за поведението си.

Антисоциалното разстройство на личността може да бъде диагностицирано от лицензирани специалисти по психично здраве като психиатри, психолози и социални работници. Все пак има някои неща в характера, по които можем да разпознаем околните ако не като чисти социопати, то поне, че имат такива черти.

Ако някой от вашето обкръжение има някои от следните черти в галерията, знайте, че имате социопат в компанията си.

С горните характеристики описваме всяка нормална домашна котка, но ако тези черти принадлежат на някой човек от вашето обкръжение, това може да е изключително неприятно. Ако това е ваш роднина или близък, помогнете му да разбере, че с действията си ви създава дискомфорт и мъка и му помогнете да осъзнае нуждата от психиатър.

Ако става дума за човек, който не е от вашето близко обкръжение, постарайте се да нямате близки взаимоотношения с него, защото от тях може да получите само негативи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати