Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Езикът на тялото»Как да разпознаем социопатите около нас

Как да разпознаем социопатите около нас

2 от 5 Снимки

2. Лъжата е начин на живот


Често лъжат безпроблемно, като това за тях е начин на живот. Социопатите рядко използват истинското си име, ако могат да го спестят. Също така без проблем се възползват от околните, за да се обогатят.

След поредния домашен скандал или такъв в офиса може би си мислите, че сте обградени от социопати и само вие сте нормален. Но за да попадне човек в тази категория, трябва да отговаря на определени условия.

Техническият термин за социопатията е антисоциално разстройство на личността. Това е състояние на психично здраве, подобно на нарцистичното разстройство. Хората, които имат антисоциално разстройство на личността, постоянно пренебрегват понятията правилно и погрешно и чувствата на другите. Те са сурови, импулсивни и понякога дори агресивни. Може би най-лошото от всичко е, че не показват никакво угризение за поведението си.

Антисоциалното разстройство на личността може да бъде диагностицирано от лицензирани специалисти по психично здраве като психиатри, психолози и социални работници. Все пак има някои неща в характера, по които можем да разпознаем околните ако не като чисти социопати, то поне, че имат такива черти.

Ако някой от вашето обкръжение има някои от следните черти в галерията, знайте, че имате социопат в компанията си.

С горните характеристики описваме всяка нормална домашна котка, но ако тези черти принадлежат на някой човек от вашето обкръжение, това може да е изключително неприятно. Ако това е ваш роднина или близък, помогнете му да разбере, че с действията си ви създава дискомфорт и мъка и му помогнете да осъзнае нуждата от психиатър.

Ако става дума за човек, който не е от вашето близко обкръжение, постарайте се да нямате близки взаимоотношения с него, защото от тях може да получите само негативи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати