sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Крими»Авторка на криминални романи се оказа убийца

Авторка на криминални романи се оказа убийца

Убийство

Авторка, стремяща се да бъде следващата Агата Кристи, бе арестувана за убийство, тъй като явно е изгубила границата между фикция и реалност. Нанси Брофи, написала Как да убиеш съпруга си, наистина го е убила.

Съпругът ѝ Дейниъл Брофи бил прострелян преди 7 години. Тогава никой не заподозрял, че 27-годишната му съпруга е отговорна за случилото се.

Но след смъртта на съпруга си, тя се насочила към писателска кариера, а жанрът, в който се изявявала, бил криминалните романи. Пише Адът на сърцето и Погрешният съпруг само 3 месеца след смъртта на мъжа си.

Дан беше от хората, които знаят какво точно искат от живота и брака си. На всяка цена се стараеше да го постигне, е казала Нанси само няколко дни след кончината на съпруга си.

Тогава полицията в щата Орегон не я е арестувала, но години по-късно уликите показали, че именни съпругата е убийцата. 68-годишната писателка била арестувана, а нейните родните – шокирани.

Те са убедени, че Нанси е невинна. Според съседите обаче Нанси неведнъж е споделяла, че иска да избяга от семейния живот, а по-възрастния ѝ съпруг бил доста ревнив, което допълнително усилвало желанието ѝ да се разделят.

Не е ясно защо писателката е реила да го убие, за да се спаси от нещастния си брак, защото отказва да каже истината. Въпреки това нейните отпечатъци по оръжието на убийството ще я изпратят в затвора до края на живота ѝ.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати