Кариерен възход: Как да начертаем магическа карта на успеха

Кариерен възход: Как да начертаем магическа карта на успеха

Всеки иска да се реализира в кариерата си, но не всеки знае точните средства, с които да постигне професионалните си мечти. Ако и вие желаете да се издигнете в службата, или просто да увеличите заплатата си, можете да си начертаете у дома магическа карта на успеха. В следващите редове ще разберете как точно да се случи това.

Подготовка

Преди да започнете разчертаването на своята магическа карта на успеха, първо трябва да сте напълно наясно със своите приоритети в кариерата, силните си и слаби страни. Вземете един двоен лист и започнете да го попълвате много внимателно. От едната страна напишете всички свои умения, които намирате за добри. Започнете с тези, които са тясно свързани с вашия професионален опит или образованието ви.

Например: Обичам да разговарям с хора, допада ми да организирам събития, приятно ми е да обучавам нови сътрудници.

Сега е време за втората страна на листа. На нея напишете тези неща, които са ви необходими да постигнете целите си, но които не обичате да правите. Опишете всичко, което ви спира, за да сте успешни.

Кариерен възход: Как да начертаем магическа карта на успеха

Например: Не отстоявам интересите си пред своите сътрудници, липсват ми достатъчно технически умения, не се чувствам уверен в познанията си.

Изготвяне на магическа карта

След като сте приключили с първите два списъка, е време да пристъпите към разчертаването на своята магическа карта на успеха. Вземете един голям лист кадастрон.

В средата залепете своя снимка, на която изглеждате много щастливи /важно е в момента на заснемането наистина да сте били доволни/. Над самата снимка напишете най-ценните си умения и черти, които събрахте в първия списък.

След това направете хоризонтална черта, която да започва от десния горен ъгъл на снимката ви. Върху тази линия напишете своето първо най-голямо професионално желание. В скоби до него запишете облагите, които ще имате, ако то се изпълни.

Например: По-голяма заплата, повече свободно време, по-голяма къща, по-хубава кола.

Направете още една хоризонтална черта, която обаче да започва от левия горен ъгъл на снимката. Върху нея запишете какво ви спира да изпълните мечтата, описана от дясната страна на снимката (информацията от втория списък).

Кариерен възход: Как да начертаем магическа карта на успеха

След като сте приключили и с това, сте готови с първото ниво от своята карта за бизнес успех. По аналогичен начин можете да направите още поне пет нива, като е добре да си определяте някакъв срок да изпълнение на всяка мечта.

Как да се работи с карта на успеха?

Сложете картата на успеха на място, където прекарвате повече време. Например в спалнята или домашния си офис. Целта е да я гледате възможно най-често. Задължително трябва да я прочитате на глас сутрин (веднага след събуждане) и вечер (преди лягане).

Ето и пример в какъв дух трябва да звучи прочитът:

Аз искам да заемем мениджърски пост в своята фирма, защото искам да получавам по-голяма заплата. За целта ще се откажа от своята неувереност и ще демонстрирам своите добри качества пред работодателите си.

Когато правите прочита, трябва да сте напълно уверени в себе си и да си представяте много детайлно как желанията ви се сбъдват. Когато някоя от някоя от мечтите ви се изпълни, сменете снимката и сложете нова. И така с всяко следващо ниво.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати