Това са децата Содър! Вече 70 години никой не знае къде са

1 от 2 Снимки
Децата Содър
Снимка: Montgomery Herald
Децата Содър

В 1 часа на Бъдни вечер 1945 г. семейство Содър се събудило, откривайки, че домът им в Западна Вирджиния гори. Майката и бащата успели да измъкнат четири от деветте си деца. Преди обаче да стигнат до другите, стълбището, водещо към втория етаж, където били спалните на децата, се срутило.

Бащата Джордж Содър се втурнал да вземе стълбата, за да стигне до втория етаж отвън и да спаси останалите си пет деца. Тя обаче липсвала. След това отишъл да вземе камиона, който карал, за да се покачи върху него, но той не можел да запали, въпреки че предишния ден работел идеално.

Родителите звънели на Пожарната служба, но не получили отговор. Дъждовната вода в бъчвите до къщата била замръзнала и на семейството не му останало нищо друго, освен да гледа как децата и домът им горят.

Съседите видели дима и отишли лично да повикат пожарната служба. 45 минути след началото на пожара къщата се превърнала в купчина пепел, но помощта не дошла още 7 часа. След като дошли, пожарникарите претърсили останките, но не открили никакви останки от децата. Въпреки това обявили смъртта им.

Не било ясно дали пожарът бил толкова мощен, че да изпепели костите. Това и други следи накарали семейство Содър да вярва, че децата им са все още живи. През месеците преди инцидента не един, а двама души ги предупредили, че къщата им ще изгори.

Те получили и заплашителна бележка, че семейството ще бъде заличено, защото говорело против диктатора Бенито Мусолини. Содър били емигранти от Италия и заклети антифашисти.

Освен това едно от оцелелите по-големи момчета си спомнило, че е видяло странен човек да се крие край пътя и да гледа как по-малките деца вървят към дома след училище. Семейството получило и странно обаждане във вечерта на пожара. След трагедията дошли много писма от цяла Америка, в които хората пишели, че са видели децата им.

Теорията твърди, че децата били отвлечени и отгледани от италианската мафия или от мистериозна организация. Дори и 30 години след случката семейството получавало снимки и сигнали, че изчезналите им деца са видени на едно или друго място.

Над 70 години по-късно мистерията около изчезването на деца на семейство Содър все още не е решена, но роднините им не са се отказали от надеждата, че ще ги намерят някой ден.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати