Мистериозното изчезване на Паула Джейн Уелдън

Паула Джейн Уелдън

Малкият град Бенингтън, Върмонт, е странно място с множество мистериозни изчезвания. Между 1945 и 1950 г. пет души изчезнали от района, като жертвите били от осемгодишно момче до 74-годишен ловец. Може би най-известното изчезване е случаят, довел до вдигането на крак на цялата полиция на щата Вермонт и обявяването на извънредно положение в градчето.

Това станало през 1946 година, когато Паула Джейн Уелдън изчезнала от лицето на Земята и се превърнала в мистерия, която стряска живеещите в Бенингтън и до днес.

Паула била второкурсничка в колежа Бенингтън, изучаваща изкуство, и в нея нямало нищо необичайно. Учила усърдно, получавала добри оцени и работила в колежанското кафене, за да се издържа сама.

На 1 декември 1946 г. казала на съквартирантката си, че ще отиде на разходка по Дългата пътека (местна природна забележителност в близост до колежа). Пътеката се проточва на повече от 270 мили и пресича горите и планините на север от Бенингтън, докато стигне до канадската граница.

Няколко души забелязали Паула по пътя към Дългата пътека, включително и група туристи. Един от тях я предупредил, че дрехите, които носи, не са подходящи за този туристически маршрут. Тя все пак се насочила на север. Не носела никакви пари в себе си и дори оставила в квартирата си чек от родителите си.

Никой не видял Паула Джейн Уелдън отново. Когато не се върнала вечерта, съквартирантката си помислила, че е останала до късно в библиотеката. На другата сутрин на територията на кампуса било организирано издирване.

След като колежанката не била открита, се намесила полицията. Теориите за изчезването на Паула включвали самоубийство, амнезия и убийство. Колежът официално затворил за няколко дни, за да могат учениците и преподавателите да потърсят момичето, но не намерили нищо съществено. Пожарникарите и Националната гвардия също се присъединили към търсенето.

Следователите открили мъж, който заявил, че е видял Паула, преди да изчезне. Той дори станал заподозрян, защото разказвал различни истории за това къде е прекарал вечерта на 1 декември. Твърди се, че е казал на поне двама приятели, че знае къде е погребана Паула. По-късно на разпита заявил, че само се е шегувал.

Търсенето продължило, но никой не е открил Паула или нейните останки.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати