Типовете хора според традиционната китайска медицина

1 от 8 Снимки

1. Хармоничният тип


Хармоничният тип са хора, които са постигнали баланс между Ин и Ян енергията, а жизнената енергия Ци функционира отлично в тялото им. Такива хора има добро здравословно състояние, оптимистично настроени са за бъдещето и рядко боледуват. За тях е препоръчително да избягват мазната и пикантна храна, а да наблегнат на плодовете и зеленчуците.

Традиционната китайска медицина лекува хората според характера им и вярва, че енергията, която потискат или която им липсва, е причина за болести. Преди да започне лечението е важно да се определи типа, към който спада всеки един от нас.

Типовете са 8 и може да ги видите в нашата галерия. По тях ще може да разберете с коя от трите основни енергии имате проблем и ще може да намерите обяснение за здравословните си неразположения.

Според китайската медицина има 3 основни енергии – Ин – женската енергия, Ян – мъжката енергия и Ци – жизнената енергия. Но малцина са тези, които са постигнали баланс между тях.

В галерията ще разберете с коя енергия имате проблем според собствените си характеристики и как да подобрите здравето си.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати