Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Феномени»Звездата на Волда е сред най-големите норвежки загадки

Звездата на Волда е сред най-големите норвежки загадки

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
1k252
Звездата на Волда е сред най-големите норвежки загадки
Снимка: mysteriesandconspiracies

Странен отвор с неизвестен произход представлява една от най-големите загадки в Норвегия. Става дума за звездовидната дупка в град Волда, която и днес дава храна за размисъл на учени и любители на конспирациите.

Звездата на Волда, както е известна находката, е забелязана в края на ноември 2007 година. В градче в Западна Норвегия стартирал проект за изграждане на паркинг.

За целта работници се заели с разкопаването на скалиста зона. Тогава попаднали на необичайна дупка, която веднага им направила впечатление. Отворът бил с диаметър от около 7 см, а най-странен бил видът му – той много напомнял на звезда.

След проучване на отворът станало ясно, че той е изключително дълъг и преминава в скалите. Дори не е напълно сигурно докъде точно продължава той, но вероятно става дума за повече от четири метра дължина.

Според специалистите, изследвали Звездата на Волда, става дума за много любопитно явление. Те са на мнение, че този отвор не е прокопан със съвременна техника, но не могат да кажат категорично как се е появил.

Интересно е обаче, че след като случаят нашумя, подобни звездовидни дупки са откривани на други места, включително и в Перу.

Въпреки това не е ясно кой така прецизно е направил тези отвори. Възможно ли е те да са дело на извънземна цивилизация? Отговорите на тези въпроси вероятно никога няма да узнаем…

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати