4 исторически заблуди, в които хората повярвали, без да се замислят

1 от 4 Снимки

1. Лунната цивилизация


През 1835 година на нос Добра надежда е поставен огромен телескоп, който е трябвало да заснеме отблизо естествения спътник на Земята – Луната. От вестник The Sun решили да се пошегуват и написали, че учените са открили цивилизация на Луната. Тези същества били крилати хуманоиди, между хора и прилепи. В последствие признават, че това е измама, но много хора повярвали, че на Луната живеят летящи хора.

Неписано правило е, че ако една информация бъде многократно повторена, хората започват да вярват в нея независимо колко невероятно звучи. Подобен пример са няколко откровени измами, които в миналото направили хиляди хора на глупаци.

Оказва се, че хората са много по-подвластни на образи и емоции, отколкото на аналитична мисъл, така че трудно преценяват коя информация е вярна и коя невярна. Това провокирало някои авторитетни медии да се пошегуват със своите читатели.

В галерията ни може да видите няколко исторически заблуди, разпространени от медиите, на които хората веднага повярвали. Информацията звучи абсурдно, но хората се доверили на авторитета, а не на аналитичната си мисъл.

Вижте какви са тези заблуди, в които хората повярвали сляпо, вместо веднага да разберат, че новината е шега.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати