Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Извънземни»Заснетото НЛО над Лъбък е една от големите мистерии на миналия век

Заснетото НЛО над Лъбък е една от големите мистерии на миналия век

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
1k253
НЛО

Действието се развива в края на август 1951 година. Една нощ трима професори се събират в имот край град Лъбък, Тексас. Първоначалните им намерения са да гледат заедно метеори. Много скоро обаче учените отриват многобройни малки светлинки в небето.

Те не просто се движат заедно, а формират фигура, напомняща на реещ се бумеранг. Нощното откритие впечатлява толкова силно професорите, че те съобщават за него в местната пресата.

След като е публикуван материал за случая, много други хора съобщават, че са видели странни светещи точки в небето по същото време.

Интересът към историята на тримата учени става толкова голям, че дори започват активни наблюдения на небето всяка вечер. Това продължава близо четири месеца.

През това време са направени снимки на мистериозното явление. Те са анализирани от представители на американските военновъздушни сили.

Така се появява предположението, че летящите точки всъщност са движещи се бели пернати, чиито тела отразяват градските светлини. Около случая спира да се шуми, а населението на тексаското градче се успокоява.

Уфолози обаче и до днес смятат, че това твърдение е невярно, а неидентифицираните летящи обекти над Лъбък са кораби на извънземна раса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати