Дете проговори тайнствен език! Причината се оказа изумителна

Тибет

Със сигурност сте чували истории, в които възрастни хора се събуждат от кома и започват да говорят чужд език или пък деца владеят непозната реч, без да са я изучавали. Навярно подобни разкази ви звучат налудничаво, но много изследователи смятат, че те са напълно реалистични. Според тях не само че е напълно възможно човек да проговори изненадващо неизучаван език, но дори тази реч е доказателство за прераждането на дадения индивид.

Точно това описва и в книга, посветена на предишни животи и прераждания, психиатърът Ейндриън Финкелщайн. Главен герой в историята е Робин – момче, което често използва непознат език в комуникацията си със своите близки.

През първите седмици майката на детето не обръща голямо внимание на странните му брътвежи. Но след като то използва речта вече няколко месеца, жената решава да се обърне към специалист.

Така тя се среща с експерт по източни езици и му разказва за сина си. Филологът е силно заинтригуван от детето и настоява да го види. Не след дълго срещата между двамата се състои, а експертът остава поразен. Оказва се, че въпреки своята крехка възраст детето разполага със запас от думи, характерни за тибетски диалект.

Манастир в Тибет

Но с това не се изчерпвало неговото странно поведение. Хлапето детайлно разказвало как някога е обитавало манастир и именно там овладяло езика.

То дори можело да направи пълно описание на храма и да каже къде се намира. След тези разкази специалистът, който се заел да разследва случая, открил, че мистериозният манастир наистина е съществувал. Това обаче било много назад във времето...

Виж повече

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари