Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Космоса и Вселената»Сензационно! НАСА откри форми на живот на Марс

Сензационно! НАСА откри форми на живот на Марс

Антония Р.Антония Р.
Джедай
2k732
Живот на Марс

На Марс са открити признаци на живот, съобщи НАСА на официална пресконференция, която се проведе вчера, 7 юни. Откритието е направено с марсохода Кюриосити.

На Червената планета са открити органични молекули, чийто произход за момента е неясен. Молекулите се намирали в коритото на някогашна река, която е съществувала преди 3 милиарда години. Това ясно показва, че Марс е била обитаема планета.

След официалното съобщение от НАСА са готови да отговорят на въпроси, свързани с тяхното откритие. Всеки може да зададе въпроса си чрез профила си в социалните мрежи, използвайки хаштага #askNASA.

Учените уточняват, че молекулите не изпълняват напълно жизнена дейност. Най-вероятно те са били част от някакви живи организми.

Остава обаче възможността някога Марс да е бил обитаван от микроорганизми или дори те все още да съществуват на планетата.

При обиколката си на Марс Кюриосити е потвърдил повишения в новата на метан в атмосферата на Марс. Възможно е да се дължи на биологичен източник, но може и да е сезонен феномен.

За част от експертите наличието на метан в атмосферата на Червената планета е категорично доказателство, че някога на планетата е имало живот.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.6
51
42
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати