Сензационно! НАСА откри форми на живот на Марс

Живот на Марс

На Марс са открити признаци на живот, съобщи НАСА на официална пресконференция, която се проведе вчера, 7 юни. Откритието е направено с марсохода Кюриосити.

На Червената планета са открити органични молекули, чийто произход за момента е неясен. Молекулите се намирали в коритото на някогашна река, която е съществувала преди 3 милиарда години. Това ясно показва, че Марс е била обитаема планета.

След официалното съобщение от НАСА са готови да отговорят на въпроси, свързани с тяхното откритие. Всеки може да зададе въпроса си чрез профила си в социалните мрежи, използвайки хаштага #askNASA.

Учените уточняват, че молекулите не изпълняват напълно жизнена дейност. Най-вероятно те са били част от някакви живи организми.

Остава обаче възможността някога Марс да е бил обитаван от микроорганизми или дори те все още да съществуват на планетата.

При обиколката си на Марс Кюриосити е потвърдил повишения в новата на метан в атмосферата на Марс. Възможно е да се дължи на биологичен източник, но може и да е сезонен феномен.

За част от експертите наличието на метан в атмосферата на Червената планета е категорично доказателство, че някога на планетата е имало живот.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати