Мълчанието има чудодейно въздействие! Вижте какви болести лекува

Медитация

В днешно време хората говорят все повече и се изслушват все по-малко. А колко много бихме постигнали, ако поне за малко спрем да бръщолевим и запазим тишина.

В мълчанието няма нищо скучно или притеснително. Всъщност то се явява вид средство, чрез което още древните хора са успявали да възстановят своя вътрешен баланс, да се заредят с нови сили и дори да излекуват някои заболявания. Неслучайно обетите за мълчание са толкова разпространени религиите и философските учения.

Разбира се, за да се възползвате от силата на този ритуал, не е нужно да сте религиозен човек. Достатъчно е да бъдете осъзнати в действията си и сами да повярвате в чудодейните сили на мълчанието. Ето и как се провеждат лековитите ритуали, посветени на тишината.

Има два варианта, като първият е подходящ за хора с по-натоварено ежедневие.

Мълчание

1. При него в продължение на месец се пази пълна тишина поне по 3 часа дневно;

2. При втория вариант болният може да помълчи в продължение на 4 пълни последователни дни.

Който и от двата варианта да изберете, е важно да следвате няколко прости правила.

Докато пазите тишина, трябва да сте се отдали на пълно уединение. Изключете всички уреди у дома, които могат да ви разконцентрират. Останете насаме с мислите си и се опитайте се настроите на положителна вълна. Не мислете за проблемите от външния свят.

Мълчанието има чудодейно въздействие! Вижте какви болести лекува

Предизвикайте чувство на радост и се насладете на слънчевите лъчи и спокойствието. Отпуснете се и дишайте дълбоко и ритмично. Представете си как въздухът, който преминава през тялото ви, лекува всеки болен орган. Скоро ще се почувствате по-добре.

Казват, че мълчанието има невероятна сила и пречиства не само тялото, но и лошата карма. Опитайте го, особено ако ви мъчи стрес, депресия, параноя, язва, мигрена, безсъние, заболявания на дихателната система.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати