Огледалата имат магически сили! Вижте защо е важно да ги почистваме често

Огледалото е един от предметите, които присъстват във всеки дом. Като по-суетни, представителките на нежния пол са тези, които по-често се оглеждат в него. Освен верен помощник в гримирането обаче огледалото е и много специален предмет.

Още древни текстове разглеждат стъкленото пособие като магическа вещ. Нещо повече – магьосници, врачки и езотерици вярват, че огледалата представляват портал към други измерения и чрез тях се преминава от един свят в друг.

Освен всичко обаче се смята, че огледалните повърхности имат свойството да задържат отрицателна енергия, която може да навреди на човека, чието отражение се вижда в тях.

Бъдете сигурни, че когато изречете лоша дума в присъствие на огледало или дори само мине през ума ви подобна мисъл (без значение към кого е насочена), предметът ще поеме негативната енергия и след това ще я прати обратно към вас.

Същото ще се случи и когато разнасяте огледало в дамската си чанта и посещавате с него неприятни за вас места.

Ето защо огледалата трябва регулярно да се почистват. Поне веднъж в седмицата трябва да ги забърсвате със сребърна вода или с разтвор от 1 с.л. сода бикарбонат и 300 мл топла вода.

По същата причина не бива да се оглеждате дълго и в чужди огледала. А ако се преместите в нов дом, най-напред почистете огледалото и чак тогава го ползвайте. Само така ще сте спокойни, че не няма да ви атакува с негативна енергия, предупреждават сензитивите.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати