Защо с обидите към другите вредим само на себе си?

Защо с обидите към другите вредим само на себе си?

Сензитивите вярват, че човешкото тяло е обвито от невидима за очите, енергийна обвивка, подобна на пашкул. Когато тя е в своята цялост, ние сме здрави, спокойни, щастливи и удовлетворени от живота си. Когато обаче тя е нарушена, се чувстваме зле, застигат ни беди и болести.

Какво обаче вреди на нашата енергийна обвивка и можем ли да я възстановим, когато веднъж сме я разрушили?

Лошите думи и мисли са тези, които най-много ни пречат! Когато изречем обида към някого или дори само си помислим нещо лошо, ние веднага генерираме негативни вибрации, които обаче се връщат към нас и започват да атакуват енергийната ни обвивка. Така тя започва да се руши и скоро тялото ни започва да страда от язви, депресии, главоболие и други подобни неразположения.

Същото се случва както когато сме негативни към другите, така и когато говорим или си мислим нещо лошо за самите себе си.

Затова никога не се самообвинявайте и обиждайте. Не казвайте, че сте грозни, глупави или неспособни. Думите ви ще бъдат записани във Вселенската памет и ще започнат да работят срещу вас, категорични са специалистите по езотерика.

Защо с обидите към другите вредим само на себе си?

От друга страна, проблемите ви могат да намерят решение и енергийната ви обвивка да се възстанови, ако се фокусирате върху позитивното в живота. Въздържате се от ругатни, обиди, критика и не допускате отрицателното дори в мислите и пожеланията си. Сами ще видите, че душата и тялото ви ще се излекуват, когато станете по-добри.

Неслучайно по време на пости се казва, че човек трябва да е напълно смирен и да не пожелава зло никому. Въздържанието от негативни мисли и чувства е в основата на този ритуал по пречистване.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати