Узнай бъдещето си с тасеография - най-точният и евтин метод за гадаене

Тасеография

Тасеографията, известна още като тасеомантия, е един от най-старите ритуали за предсказване на бъдещето, който се е практикувал още в Древен Китай. Въпреки че методът е евтин, се смята, че той може най-точно да определи какво очаква даден човек.

Характерно за тесеографията е, че за гадаене се използват чай, кафе, вино. Анализират се фигурите, образувани от чаените листчета, или образите от утайката на другите две напитки.

С разпространяването на метода по цял свят са се появили различни концепции за това как трябва да се практикува тасеографията. Има обаче няколко основни правила, които са общоприети.

Гледане на кафе

Така например би било добре, гадаенето да се извърши от втори човек, а не то този, чието бъдеще ще се предсказва. Специално внимание трябва да се обърне и на чашата, в която ще се гледа. Тя трябва да е бяла или в цвят слонова кост.

Не бива да е счупена, напукана или мръсна. При тълкуването е много важно образите да не се разглеждат поотделно, а да се вземе предвид цялостната картина. Цветът на фигурите също е от значение. Обикновено светлите образи се свързват с положителни събития, докато тъмните са носители на лоши емоции.

Тасеомантия

Ето и пример за това как може да се извърши тасеография в домашни условия с помощта на чай.

Изберете подходяща голяма чаша и черен чай с листенца. Загрейте вода и налейте в съда заедно с чая. Оставете да се запари и когато напитката се охлади, нека бъде изпита почти изцяло от лицето, което иска да научи бъдещето си.

Гадаене с чай

На дъното на чашата трябва да остане съвсем малко от чая и остатъците от билката. Тогава човекът, на когото ще се гадае, трябва разклати листенцата три пъти, след което да обърне чашата върху чиния, почуквайки три пъти по съда. След това гадаещият анализира образуваните фигури.

Вино

Вижте и значението на някои от най-често появяващите се образи при тасеография.

1. Луна – очаквайте нова романтична връзка;

2. Кръг – ще ви споходи голямо щастие;

3. Око – бъдете нащрек, очакват ви промени;

4. Риба – ще научите новини;

5. Череп – пазете се от неприятели и болести;

6. Змия – някой ще се опита да ви измами или прелъсти;

7. Звезда – ще получите неочаквана подкрепа;

8. Къща – ще се задомите;

9. Облак – ще ви обземе безпокойство ;

10. Кръст – предстоят ви беди.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати