Истинските предсказания: Ето какво ще се случи до 2050-та

Истинските предсказания: Ето какво ще се случи до 2050-та

Предсказания

Бъдещето е нещо непредвидимо. Но невинаги. Има много начини, макар и доста трудоемки, които да ни покажат какво предстои в най-близко и далечно бъдеще.

Да предскажеш какво ще се случи, не е лека задача. Светът е непредвидимо място и винаги може да се обърка и да не се получи така, както сме предполагали. Нищо обаче не пречи да направим някои предположения, като използваме натрупаните досега знания.

Ако вземем предвид една примерна дата - 2050-та година например, до нея светът определено ще се промени. Технологиите, космическите изследвания и броят на хората на Земята и на Марс – всичко това ще е много по-различно от действителността днес. Вижте какво евентуално ни очаква в следващите 30 години:

2019 г. – На картата се появяват нови държави. В момента остров Бугенвил, който се намира в Тихия океан, е владение на Папуа Нова Гвинея, но през следващата година той да бъде отделна държава. Същото ще се случи и с остров Нова Каледония.

2020 г. - Най-високата сграда в света ще бъде завършена. Към днешна задача най-високата сграда на Земята е Бурж Халифа, но това ще се промени само след 3 години. Тогава ще бъде завършен небостъргачът Джеда Тауър, който се намира в Саудитска Арабия. По план той ще е с височина 1006 м.

През 2020-та година ще се случи още нещо. Тогава ще отвори врати и първият хотел в Космоса, който ще бъде построен на космическата станция Бигелоу.

2024 г. - Компания SpaceX ще кацне на Марс с иновативен космически кораб.

2025 г. - Човечеството ще нарасне до 8 милиарда души. До 2050 г. световното население ще достигне 10 милиарда души.

2026 г. - Саграда Фамилия в Барселона най-после ще бъде завършена. Строежът на катедралата започва още през 1883 г., но и до ден днешен не е завършен. Причините за това са гражданската война в Испания през 1936 г., смъртта на архитекта Антони Гауди и най-вече – уникалната сложност на постройката.

Саграда Фамилия

2028 г. - Венеция ще се превърне в необитаема територия. До 2100 г. целият град ще бъде под вода. Причина за това ще стане покачващото се ниво на водата във Венеция.

Венеция

2029 г. - Астероидът Апофис ще се приближи до Земята. Вероятността да ни удари е 3%, но може и да нарасне с времето.

2030 г. - Арктически лед няма да съществува. Според някои проучвания Арктическият океан ще се стопи напълно преди края на XXI в.

2033 г. – Тогава стартира мисия Аврора - програма на Европейската космическа агенция и е основана още през 2001 г. с цел изучаване на Слънчевата система и най-вече планетата Марс и някои астероиди. През 2033 г., преди да бъдат изпратени хора на Марс, ще бъдат разработени технологии, които да спомагат кацането на планетата и излитането от нея.

2035 г. - В Русия ще бъде осъществена първата квантова телепортация. Това е създаването на надеждно средство за комуникация между Земята и Космоса.

Квантова телепортация

2036 г. - В звездната система Алфа Кентавър ще бъдат изпратени кораби, на които ще са им нужни 20 г., за да достигнат до най-близката звезда от системата, и около 5 г., за да пристигне сигнал до Земята, че са кацнали успешно.

Джон Кенеди

2038 г. - САЩ ще разкрият мистерията около убийството на Джон Кенеди. Причината за това е, че до тази година информацията около убийството ще остане поверителна.

2045 г. - Ще настъпи технологичната сингулярност. Това привидно хипотетично събитие най-вероятно наистина ще се случи. Тогава технологиите ще изпреварят човечеството до такава степен, че ще наложат съществени промени върху живота на планетата Земя.

технологична сингулярност

2048 г. - Мораториумът върху експлоатацията на полезни изкопаеми в Антарктида отпада през 2048 г. Континентът е изключително богата на полезни изкопаеми, но за момента има забрана върху експлоатацията им. Когато отпаднe, това ще промени живота на Земята.

2050 г. - Започва колонизацията на Марс. Това е събитието, което ще промени човечеството завинаги. Преди да се случи обаче, учените имат да решат някои загадки и проблеми, свързани със създаването на живот на Марс.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати