sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Оперираха 6-годишно китайче с 31 пръста

Оперираха 6-годишно китайче с 31 пръста

Оперираха 6-годишно китайче с 31 пръста
Козметична Чанта за Пътуване
Препоръчано за теб:
Козметична Чанта за Пътуване
18.50 лв.
Виж ››

Шестгодишно китайче си отглеждаше до вчера общо 31 пръсти.

Малчуганът се е родил с вродено заболяване, което се нарича полидактилия. Тя се изразява в по-голям от нормалния брой пръсти на ръцете или краката. Допълнителните пръсти обикновено представляват малко парче мека тъкан, но понякога могат да имат и кости без стави. В редки случаи това са истински функциониращи пръсти. Полидактилията се среща и при животните.

Генетичната мутация при момченцето обаче е първата по рода си, на която медицината се натъква. Досега най-фрапантният случай бе на индиец с общо 25 пръста.

При детето обаче почти всички пръстчета функционират. На всяка от ръцете му три от пръстите са срастнати, но въпреки това китайчето ги свива и умее да си служи с тях.

Вчера обаче малкият китаец е бил опериран. Операцията в болницата на град Шенян е продължила почти седем часа и според лекарите е успешна. След интервенцията детето вече има само по 10 пръсти на ръцете и краката си.

Родителите на малчугана, чията самоличност не се съобжава от китайските медии, разказват, че аномалията не смущавала сина им допреди опрецията.

Те дори не смятали да подлагат детето на интервенцията, но след като другарчетата му в училище започнали да му се подиграват и да го наричат "чудовище", родителите се решили да му спестят нападките.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
.....
.....
04.08.2013 20:55
???????????????????
0
0