Това са най-дръзките бягства от затвор, които познава историята

1 от 4 Снимки

1. Бягството от затвора Мейз


На 25 септември 1983 година един от най-строго охраняваните затвори в Европа - затворът в Антрим, Северна Ирландия е разтърсен от бунт, при който бягат 38 затворници. Те са били част от терористичната групировка ИРА и са имали доживотни присъди за убийства и атентати. В 2.30 часа сутринта затворниците превземат своя блок, заплашват надзирателите си с незаконно вкарани пушки и успяват да стигнат до камиона с провизии, с който бягат. Няколко дни по-късно 19 от затворниците са открити, а други са намерени по-късно в САЩ.

Казват, че няма стена, която човек да не може да прескочи, та ако ще и тя да е на затвор. Но някои бягства са наистина изумителни и макар че звучат като сюжет на филм, са се случили наистина.

Историята познава случаи, в които затворници са успявали да избягат от строго охранявани крепости като лондонския Тауър и Дворецът на дожите във Венеция. Така че бягството на двама затворници от Софийския затвор не е нищо ново под слънцето.

В галерията ни може да прочетете кои са били най-дръзките бягства, доказали с пълна сила поговорката Шило в торба не стои.

Това са на-поразителните случаи на избягали затворници, които са се справили с тежко въоръжена охрана и отново са били на свобода.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати