Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Гадаене»Ако видиш дъга, намисли си желание

Ако видиш дъга, намисли си желание

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
1k252
Дъга

През пролетните и летните дни дъгата е сред най-красивите небесни подаръци. Появява се след дъжд и предизвика еуфория в малки и големи. Красивата дъга заема специално място в редица красиви фотографии, картини, музикални произведения. Присъства и много легенди, предания и народни вярвания от цял свят. Вижте в следващите редове най-известните вярвания за красивото явление:

Вероятно най-известното поверие за дъгата е, че ако момиче мине под нея, ще стане момче, както и обратното. Разбира се, това няма как да се случи, но все пак е причина много мъничета да гледат с недоверие към пъстрото образувание.

Според друго, далеч по-оптимистично схващане, дъгата сбъдва желания. Така че, следващия път, когато забележите нейните прекрасни цветове, не забравяйте да си намислите нещо прекрасно.

Много старо твърдение гласи, че който зърне дъга в небето, ще има много късмет през цялата година.

Вярва се още, че дъгата е божествен мост, който свързва светът на ангелите с човешката земя. Малцина обаче могат да минат по него.

Ако видиш дъга, намисли си желание

Според старо тибетско вярване дъгата всъщност е душа в полет към небесата.

Друго твърдения гласи, че когато в небето се появи дъга, нашите починали близки се радват.

Дъгата присъства и в предсказанията на някои народи. Фермерите смятали, че ако в нея присъства жълтия или оранжевия цвят, годината ще е добра за зърнените култури.

Ако пък дъгата е с наситен зелен цвят, ще вали много и поляните ще са осеяни със зеленина. При по-добре изразена червеникава багра, се смята, че годината ще е добра за гроздобер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати