Доказано! Българинът вярва във Ванга, извънземните и суеверията!

Българи

Българинът все повече вярва в свръхестественото. Въпреки напредъка на науката и опроверженията на повечето свръхестествени явления, нашенецът си остава убеден в наличието на нещо повече.

75% от българите вярват във Ванга, пак толкова чукат на дърво. Това е само част от резултатите на проучване, свързано със суеверията. Оказа се, че наистина огромен брой българи смятат, че висшите сили имат изключително влияние върху съвременния живот.

73% от запитаните българи са посочили, че чукат на дърво срещу нещастие, 29% смятат, че съществуват извънземни, а 14%, че чуждите създания живеят сред нас. Вярванията продължават с 63% хора, които са убедени в съществуването на хора със свръхестествени способности, както и малко над две трети, които вярват, че има хора, които са надарени със силата да виждат в бъдещето.

Над половината от българските граждани смятат, че има хора, които могат да лекуват със свръхестествени способности. Половината от народа пък вярва в магиите.

Проучването обръща внимание и на тайните конспирации. 40% от българите вярват в съществуването на тайно общество, което управлява света. Интересното е, че малко под половината от хората с висше образование споделят това виждане. И 66% от народа е убеден смятат, че се създават изкуствено болести с цел продажба на нови лекарства.

Относно Кемтрейлс и ХААРП българинът се оказва доста бос. Половината от запитаните дори не знаят какво е това. Но в същото време 33% от хората вярват в прераждането на човек, като при жените процентът е по-висок - 40%, в сравнение с този на мъжете - 25%.

Рай и Ад – за 36% българи това са реално съществуващи места. Това ще рече, че техните виждания се доближават много повече до будисткия вариант за края на човешкия живот. Живеещите в малките населени места и селата са по-склонни да вярват в Рая и Ада.

Около 35% от българите декларират, че са посещавали гадател, ясновидец, ясновидка и ходжа. И най-вероятно биха го направили отново.

Поредният изследван елемент са нагласите на българина към конспиративните теории. 58% от българите смятат, че Нийл Армстронг се е разходил на спътника ни, докато 14% са категорични, че не е и помирисвал Луната.

35% от българите и до днес носят червен конец на ръката против уроки и за да привличат щастието. 49% от дамите се придържат към ритуала, както и 21% от мъжете.

Числото 13 за една трета от българите е фатално и носи куп нещастия. Същият процент има сходно мнение и за черната котка. 33% се сдобиват с нещастие при счупване на огледало. В суеверията по правило вярват хора с по-ниско образование.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати