Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Космоса и Вселената»Ужас! Китайската космическа станция може да падне върху България до дни

Ужас! Китайската космическа станция може да падне върху България до дни

Пламена M.Пламена M.
Джедай
983371

Страховита новина за България. Космически отломки ще се сгромолясат върху страната ни.

Сблъсъкът се очаква между 31 март и 2 април. В този период на Земята да падне китайската космическа станция Тянгун-1 или т.нар. Небесният дворец. По данни на центъра за следене на космическите отломки, той ще падне около 42-я паралел.

Справката на Центъра за следене на космическите отломки в Европейската космическа агенция (ЕКА) бе обявена публично. С всеки час прогнозите затварят широкия времеви прозорец. Въпреки това никой все още не може да каже кога са точната дата и час на сблъсъка. Под въпрос остава и зоната, в която ще паднат отломките.

До този момент учените са изяснили, че в Северното полукълбо ужасът може да се случи около 42 паралел. На тази географска ширина в Европа са Испания, Франция, Италия, Черна гора, Албания, Сърбия, Македония и България. Като нищо всяка от тези държави може да изтегли късата клечка.

Станцията Тянгун 1 е необитаема от 2013 г. насам. През 2016-а наземният контрол загуби изцяло връзка с апарата. Небесният дворец е дълъг 12 м и тежи 8.5 тона. В момента обикаля около Земята на височина около 250 км.

Тянгун 1 ще влети в земната атмосфера със скорост почти 30 000 км/ч. За щастие на земляните по-голямата част от нея ще се разпадне и ще изгори. За съжаление обаче има доста голяма вероятност отломки с тегло до 200 кг да достигнат Земята. Сред тях са има и резервоари с токсични вещества.

Колкото повече се доближаваме до удара, толкова по-ясни ще са прогнозите за точния ден и час. От космическата агенция ще предупредят застрашената държава възможно най-рано.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати