Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Необясними Истории»Четирите световни загадки, които остават неразгадани

Четирите световни загадки, които остават неразгадани

Пламена M.Пламена M.
Джедай
983371
4 от 4 Снимки
Четирите световни загадки, които остават неразгадани
Снимка: idolza.com

4. Витите стълби в сватбения параклис Лорето в Санта Фе


В края на 1870-те години, малко преди сградата да е напълно завършена, архитектът на параклиса в Санта Фе умира внезапно. След като разглеждат плановете, строителите виждат, че няма планирано стълбище, което да води до таванското помещение, където щял да стои хорът. И тъй като стандартно стълбище нямало как да бъде изградено, защото параклисът бил твърде нисък, строителите се зачудили какво да предприемат. Монахините започват да се молят на Св. Йосиф Обручник в продължение на 9 дни.

В деветия ден на вратата на параклиса се появява странен мъж. Той казва на монахините, че ще може да изгради стълбище, но само ако му осигурят пълно спокойствие и не го безпокоят, докато не го завърши. За целта той обещал да използва само материалите, които носи със себе си. Те се съгласяват и мъжът работи в уединение 3 месеца. Стълбището е извито, високо 6.7 метра и красиво. Има обаче нещо странно – то няма нито гвоздеи, нито колона, която да поддържа тежестта. Монахините били категорични, че няма да издържи хората, които се изкачват по него. Стълбището обаче учудващо се оказва много здраво. Никой не знае кой е мъжът, изградил стълбището.

Загадките на света продължават да ни изумяват. Има такива, които като че ли завинаги ще останат без отговор.

Светът ни е необятен и прекрасен. Макар все по-често да обръщаме поглед към Вселената, на Земята има още цял куп неразкрити тайни. И може би ще ни трябват поне няколко живота, за да се доближим само с една крачка до разкриването им.

За някои от световните загадки се водят спорове от години. Теориите и предположенията около тях се множат всеки миг, но никоя от тях не ги обяснява напълно.

Вижте в нашата галерия кои са няколко от най-неразбираемите световни загадки, които и до днес не са намерили своя логичен отговор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати