Четирите световни загадки, които остават неразгадани

Четирите световни загадки, които остават неразгадани

1 от 4 Снимки
Четирите световни загадки, които остават неразгадани
Снимка: taringa.net

1. Мумиите от Сан Бернардо


Колумбийският град Сан Бернардо изумява с тайните си. През 1957 година месното гробище е наводнено. При преместването на останките работниците откриват, че всички те са напълно запазени и няма никакви следи от разлагане. Те свидетелстват пред властите, че телата са мумифицирани по някакъв естествен, необясним начин. Дори дрехите са в добро състояние. Едната теория за това е, че местните са имали специална диета. Другата обвинява надморската височина на района. Дори някоя от тях да е вярна обаче, няма обяснение защо и дрехите на погребаните са се запазили толкова добре. Сан Бернардо е единственият град в района, в който има мумифицирани тела. След откритието мумиите са изложени в музей. Не са взети никакви мерки за запазването им, а те и до днес са непокътнати от времето.

Загадките на света продължават да ни изумяват. Има такива, които като че ли завинаги ще останат без отговор.

Светът ни е необятен и прекрасен. Макар все по-често да обръщаме поглед към Вселената, на Земята има още цял куп неразкрити тайни. И може би ще ни трябват поне няколко живота, за да се доближим само с една крачка до разкриването им.

За някои от световните загадки се водят спорове от години. Теориите и предположенията около тях се множат всеки миг, но никоя от тях не ги обяснява напълно.

Вижте в нашата галерия кои са няколко от най-неразбираемите световни загадки, които и до днес не са намерили своя логичен отговор.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати